تیم ملی فوتسال افغانستان راهی میانمار شد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) کمپین «اینترنت را قطع نکنید»، تلاش افغان‌ها برای جلوگیری از اجرایی‌شدن فرمان رهبر طالبان ۳۰۰ هزار تبعه خارجی ساکن ایران به سامانه ثنا متصل شدند توضیحات مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی درباره ثبت نام از دانش آموزان اتباع در مدارس + فیلم وزیر صمت با ملابرادر دیدار کرد | تاکید بر گسترش همکاری‌های اقتصادی میان کابل- تهران نشست اقتصادی و تجارتی افغانستان و ایران به میزبانی کابل برگزار شد | تجارت سالانه ۱۰ میلیارد دلاری هدف‌گذاری شد + عکس دیدار هیئت راه آهن ایران با مقامات محلی بلخ | ایران آماده آغاز اقدامات عملی قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۴) مجید مرتضایی فهرست نهایی بازیکنان تیم ملی فوتسال افغانستان برای مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۶ را اعلام کرد قیمت امروز پول افغانی (سه‌شنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۴) طالبان دسترسی مردم به خدمات اینترنت فیبرنوری را در استان بلخ افغانستان قطع کردند مدیرکل اتباع خراسان رضوی: بازگشت اتباع افغانستانی فقط از طریق اردوگاه‌ها امکان پذیر است معاون امنیتی استانداری خراسان رضوی: میزان ورود دوباره اتباع غیرمجاز به کشور تقریباً صفر است وزیر صمت در رأس یک هیئت عالی‌رتبه اقتصادی به کابل رفت (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) وزارت آموزش پرورش طالبان: ۲۶۸ دانش‌آموز در زلزله شرق افغانستان جان باخته‌اند وزیر خارجه طالبان در گفت‌وگو با مقام قطری: حمله به دوحه نقض آشکار قوانین، عرف‌ها و ارزش‌های بین‌المللی بود قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۴) دیدار وزیر خارجه طالبان با هیئت آمریکایی در کابل قیمت امروز پول افغانی (شنبه، ۲۲ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری نمایشگاه هنرمندان افغانستانی در کابل، به‌مناسبت سالروز میلاد پیامبر اسلام(ص) اعتراض متهمان به جنایت جنگی در افغانستان به محدودیت‌های حضور در جلسات تحقیقاتی
سرخط خبرها

روایتی از قانون تابعیت فرزندان ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی | روز‌های سخت مریم

  • کد خبر: ۶۵۸۰۷
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۸
روایتی از قانون تابعیت فرزندان ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی | روز‌های سخت مریم
مریم عباسی از پدری افغانستانی و مادری ایرانی در ایران به دنیا آمد، او دو شب پیش میهمان برنامه «شهر زیبا» بود که در ماه مبارک رمضان از شبکه ۵ سیما پخش می‌شود و از مشکلاتی گفت که به دلیل نداشتن شناسنامه با آن‌ها روبه‌رو شده است.
سیدمحمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ مریم عباسی از پدری افغانستانی و مادری ایرانی در ایران به دنیا آمد، او دو شب پیش میهمان برنامه «شهر زیبا» بود که در ماه مبارک رمضان از شبکه ۵ سیما پخش می‌شود و از مشکلاتی گفت که به دلیل نداشتن شناسنامه با آن‌ها روبه‌رو شده است. مریم سال ۱۳۷۸ در تهران به دنیا آمد؛ اما هنوز پاسپورت افغانستانی دارد و آن‌طور که می‌گوید در دوران مدرسه با مشکلات زیادی روبه‌رو شده است؛ «من به دلیل اینکه پدرم افغانستانی و مادرم ایرانی بود، مجبور بودم به مدرسه پول بدهم. زمانی که کلاس پنجم آزمون ورود به مدرسه تیزهوشان برگزار می‌شد، من هم رفتم که برای آزمون تیزهوشان ثبت‌نام کنم که گفتند، چون افغانستانی هستی نمی‌توانی شرکت کنی.»
 
مریم عباسی حالا یک خواستگار افغانستانی دارد. خانم عباسی که تجربه ازدواج مادرش با یک مرد خارجی را در خاطر دارد، می‌گوید: «مادر من وقتی با یک مرد افغانستانی ازدواج کرد، خیلی سختی کشید. از وقتی یادم می‌آید مادرم برای شناسنامه من و برادرم در اداره‌ها رفت‌وآمد داشت و هنوز نتوانسته‌ایم شناسنامه بگیریم. در طول این سال‌ها من خیلی وقت‌ها ناامید می‌شدم و به مادرم می‌گفتم که نمی‌خواهد این‌قدر خود را برای دریافت شناسنامه به زحمت بیندازی. به همین دلیل من ابتدا ازدواج با یک مرد افغانستانی را قبول نکردم.»


من به ایران پناه آوردم

سبحان خواستگار مریم است که به دلیل شرایط سخت زندگی از افغانستان به ایران مهاجرت کرده است و می‌گوید از امام رضا (ع) خواسته تا در ازدواج او را یاری کند. او از ترس حملات طالبان از کابل به ایران آمده است. سبحان در پایتخت افغانستان کارمند بخش دوبله یکی از رسانه‌های خصوصی بوده است. او می‌گوید: «یک روز بعد از پایان ساعت کاری همراه با دیگر همکارانم در یک خودروی ون نشسته بودیم تا به خانه برویم که در راه طالبان خودروی ما را هدف قرار دادند، پس از انفجار برای لحظاتی فکر کردم، مرده‌ام.» او بعد از حمله انتحاری یک هفته به کما رفته بود و بعد از اینکه از بیمارستان مرخص شد، پدر و مادرش تصمیم گرفتند تنها پسرشان را به یک کشور دیگر بفرستند.
 
سبحان که در ایران به دنیا آمده و سال‌های زیادی هم در کشور ما زندگی کرده بود بعد از آن حمله تصمیم می‌گیرد برای ادامه زندگی به ایران بیاید. او می‌گوید که عشق به امام رضا (ع) پای او را به ایران کشانده است. او از عشقش به دختر ایرانی روایت می‌کند. عشقی که مشکلات زیادی پیش پای او قرار داده است، پدر دختر خانم برای سبحان شرط گذاشته است که برای ازدواج با دخترش باید مدارک اقامتی معتبر در ایران داشته باشد و حالا سبحان ۶ ماه وقت دارد که اقامت ایران را بگیرد تا بتواند با دختر خانمی که او را دوست دارد ازدواج کند.

این درحالی است که مجلس، قانون اعطای تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی را در تاریخ ۱۵ مهرماه سال ۹۸ ابلاغ کرد، قانونی که براساس آن فرزندان حاصل از ازدواج شرعی زنان ایرانی با مردان غیرایرانی که قبل یا بعد از تصویب این قانون متولد شده یا می‌شوند، پیش از رسیدن به سن ۱۸ سال به درخواست مادر ایرانی در صورت نداشتن مشکل امنیتی به تابعیت ایران درآیند. با تصویب و ابلاغ قانون اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی که با تصویب و ابلاغ آن امید را به زندگی پسر‌ها و دختر‌های زیادی بازگرداند، بچه‌هایی که سال‌ها به دلیل بلاتکلیفی در هویتشان نتوانستند آن‌طور که باید زندگی کنند، اما حالا این قانون در پیچ و خم بوروکراسی اداری گیر کرده است و با گذشت ماه‌ها از ابلاغ آن صدور شناسنامه به کندی پیش می‌رود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->